Bahan-Bahan: | |
500 g Spaghetti / Spaghettini etc. 1 biji bawang besar - potong dadu halus 3 ulas bawang putih - cincang halus 1 biji lada hidup atau 4 biji cili padi - dimayang 300 g campuran udang, sotong, mussel 100 ml jus tomato 1 tin tomato biji - boleh diganti dengan 3-4 biji tomato yang dicincang halus 2 sudu besar tomato puree | 1 sudu besar oregano 1 sudu teh lada hitam - ditumbuk 1 sudu besar sos tiram 3 sudu besar olive oil Sedikit daun parsley (segar atau kering) Garam Gula |
Cara: | |
Rebus spaghetti ikut panduan yang diberi. Toskan dan gaul dengan daun parsley. Panaskan olive oil, tumiskan bawang besar, bawang putih dan cili hingga kekuningan. Masukkan tomato puree dan tumiskan sebentar. Masukkan tomato, jus tomato, sos tiram, oregano, lada hitam. Masak hingga didih dan kuah hampir pekat. Lepas tu masukkan campuran makanan laut, gula dan garam. Biarkan kuah agak pekat sebelum diangkat dan dihidang dengan spaghetti. |
Title and enclosure links
Enable link options in post editor
General
Use Blogger draft
Edit Profile
View profile
August 16, 2010
Spaghetti Marinara
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment